Als jij het zegt

 

als jij het zegt jose Vriens
Steeds vaker is Bea in de war door dementie en is ze boos en onrustig. Op die momenten gaat Bea alleen aan de wandel vanuit het verzorgingshuis waar ze woont. Om de onrust te verminderen en voor te zijn, wordt er een beroep op dochter Debbie en haar kinderen gedaan. 

Omdat pijn eveneens voor die onrust kan zorgen, krijgt Bea zwaardere pijnmedicatie. Bij Debbie heerst vooral de angst dat haar moeder hierdoor suffer wordt en er meer valgevaar ontstaat.
De zorg voor haar moeder, haar gezin en haar werk, breekt Debbie op en ze meldt zich ziek. Dat geeft haar de gelegenheid om op een ontspannen manier bij haar moeder te kunnen zijn en om zelf tot rust te komen.
Als Bea dan toch komt te vallen, breekt er opnieuw een zorgelijke periode aan. Debbie krijgt hierbij veel steun van haar dochters. Helaas kan al die lieve zorg en aandacht niet voorkomen dat Bea zieker wordt.
Op dat moment komt ze John tegen, een kennis van vroeger, die zich na een mislukt huwelijk stort op het wandelen. Hij zoekt Debbie steeds vaker op, maar ze voelt zich niet klaar voor een relatie. Wat als er nog iets gebeurt met haar moeder, terwijl ze bij haar had kunnen zijn? Dat zou ze zichzelf nooit vergeven…

Uitgever Zomer en Keuning
April 2024
ISBN 978902054793
E-book 9789020554809
Grote letter 978920554816

Leesfragment bij Kobo

Heb jij dit boek gelezen? Op Hebban kun je een reactie achterlaten.


Recensie Hebban 

5 sterren van Ka8leen

Een rustig, mooi geschreven en respectvol boek over de sandwichgeneratie. Een generatie die volop in het werk staat, moeder is en zorgt voor haar eigen langzaam aan dement wordende moeder. Een generatie die zoveel ballen in de lucht moet houden dat het geen wonder is als er plots eentje op de grond valt. Ondanks de (zware) thema´s van mantelzorg, dementie, weduwe zijn en burnout door al deze combinatie´s voelt het boek nergens te zwaar. Respectvol, rustig en hoopvol zijn drie gevoelens die me het hele boek nabij blijven. Het bevestigt ook het gevoel dat studie- en levenskeuzes soms en zelfs vaak gekleurd zijn door wat we meemaken in het leven. Een herkenbaar en verrijkend boek dat heel vlot las en me nog een tijdje bijbleef toen ik het boek dichtklapte.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Opnieuw

Hoe kun je!