Gesloten ogen

Gesloten ogen Jose Vriens
Gesloten ogen


Marloes en Hank wanen zich veilig in Frankrijk samen met haar kinderen. Ze wonen in een onbeduidend dorpje waar ze hun leven weer kunnen opbouwen. Als er een man in het veld achter hun huis opduikt, lijkt dat de aanleiding te zijn voor een reeks gebeurtenissen die hen uit dat rustige plaatsje drijft.
De ex van Marloes heeft iemand ingehuurd om hen te zoeken en de kinderen weer terug te krijgen. Ondanks al hun voorzorgsmaatregelen lukt hem dat en wordt Marloes van haar kinderen gescheiden. Een onzekere tijd breekt aan die hen in Noorwegen doet belanden, waar haar nog een veel erger lot wacht.

Dit boek is het zelfstandig te lezen vervolg op Donkere ogen.

Informatie
Uitgeverij Ellessy
Najaar 2018
ISBN 9789086603749

Bestel dit boek bij Bol:


Recensie van Hanneke Tinor-Centi
Centraal in ‘Gesloten ogen’ staat Marloes alias Eline. Dit boek is het vervolg op ‘Donkere ogen’, maar prima als stand-alone te lezen. Eline is moeder van twee kinderen en inmiddels al geruime tijd samen met Hank alias Dave. De twee zijn op de vlucht voor criminelen en hebben hun intrek genomen in een huis in Frankrijk; midden op het platteland. Ze wanen zich daar geruime tijd veilig tot er ineens een vreemdeling opduikt in het dorpje.

“Met een ruk schoot Marloes overeind. Ze was wakker geschrokken van een geluid. Die plotselinge beweging veroorzaakte vrijwel meteen een duizeling en met een kreun greep ze naar haar hoofd.”

Opnieuw moet het tweetal, samen met de kinderen van Eline, op de vlucht. Ze moeten continu op hun hoede zijn voor hun achtervolgers en weten nimmer wie er tot welke beweging behoort. Bovendien heeft de ex-man van Eline, en vader van de kinderen, een privédetective ingehuurd om hen te vinden. Dat lukt hem en hij neemt de kinderen mee terug naar Nederland tot groot verdriet van Eline. Haar lot wordt echter nog zwaarder…

“De brancard werd in de ambulance geschoven. Ze namen hem mee. Hank? Was hij dood? Was hij degene die was aangereden?”

Na een reeks van gebeurtenissen, waarbij Eline met geen mogelijkheid meer weet wie zij kan vertrouwen, keert zij terug naar Nederland. Wat staat haar daar te wachten, zal zij zich ooit weer veilig wanen en wordt zij herenigd met haar kinderen? Je leest het in ‘Gesloten ogen’.

‘Gesloten ogen’ houdt feitelijk het midden tussen een roman en een thriller. Het boek kent uiterst spannende momenten, maar is geen doornsee thriller. Nu is dat ook niet wat Vriens doorgaans aflevert. Toch weet zij op uiterst verdienstelijke wijze de spanning in ‘Gesloten ogen’ te vatten.

‘Gesloten ogen’ is een boeiend boek, kent een prima opbouw en de personages komen goed uit de verf. De besluiten die de hoofdpersoon neemt, zijn wellicht in het kader van de geloofwaardigheid, niet allemaal te billikken, maar het is tenslotte fictie.

Kortom, een fijn boek dat menig lezer enkele uren leesplezier zal opleveren!


Recensie Boekenbeschrijfster

Ruim één jaar geleden las ik ’Donkere ogen’, een spannende roman van José Vriens die eindigde met de woorden ‘Wordt vervolgd’. Inmiddels is dit vervolg verschenen onder de titel ‘Gesloten ogen’. De boeken zijn in principe los van elkaar te lezen, maar voor de volledigheid is het wel fijner om ze op volgorde gelezen te hebben. De auteur heeft er rekening mee gehouden dat haar lezers niet meer precies weten waar het vorige boek over ging. Ze legt namelijk soms wat zaken kort uit die in het vorige boek aan bod waren gekomen. Heel fijn!

Zoals we gewend zijn van Vriens, leest ook haar nieuwste boek lekker vlot. Je waant door de beeldende schrijfstijl op de plekken waar Marloes zich bevindt en leeft met haar mee. Soms vraag je je oprecht af waar ze allemaal aan begonnen is en of het dit allemaal waard voor haar is, maar ware liefde laat zich door niets tegenhouden blijkt ook wel uit dit verhaal.

‘Gesloten ogen’ kent een aantal spannende momenten. Dat zorgt er mede voor dat je lekker in het verhaal zit en door blijft lezen. Je wil gewoon weten hoe het allemaal verder gaat. Dit boek vormt een mooie afsluiting voor het verhaal rondom het hoofdpersonage (Marloes/Eline).

Reacties

Populaire posts van deze blog

Opnieuw

Hoe kun je!