Een goed team

Een goed team Jose Vriens

Een goed team


Fenna woont samen met haar vriend Lars. Ze heeft een goede baan en is gelukkig. Als ze voor haar werk naar Londen gaat en daar Brandon Daniels tegen het lijf loopt, verandert dat alles. Hij wil dat ze hem helpt om er vooral zelf beter van te worden. De manier waarop hij haar werk en haar leven binnendringt is dubieus te noemen. Het brengt zelfs Lars aan het twijfelen of er toch niet meer aan de hand is tussen hen. Fenna doet er alles aan om Brandon uit de weg te gaan, maar hoe meer ze daar haar best voor doet, hoe vasthoudender de Engelsman wordt.


Informatie
Uitgever Ellessy
Mei 2018
ISBN 9789086603572

Bestel dit boek bij Bol


Recensie door LeesKost

De gevaarlijke drempel tussen seks en zakendoen.

Fenna heeft een plezierig leven. Ze is sinds vier jaar gelukkig met haar vriend Lars, ze wonen samen, hebben geen financiële zorgen en doen allebei boeiend werk. Fenna werkt voor een baas, Steven, die veel vertrouwen heeft in haar capaciteiten en die haar, vanwege haar grote talenkennis, graag op pad stuurt voor buitenlandse klussen. Tijdens één van die reizen ontmoet ze Brandon Daniels, een Engelsman die – zo lijkt het – als een blok voor haar valt. Fenna laat zich inpalmen en het komt tot een avond seks. De volgende dag heeft ze spijt als haren op haar hoofd. Lars mag dit nooit te weten komen, want het zou haar relatie kapotmaken. Ook haar baas Steven zou dit niet op prijs stellen, want hij hamert er altijd op dat privé en zaken gescheiden moeten blijven.

Maar wanneer ze Daniels de volgende dag zegt hoezeer ze hier spijt van heeft en dat dit niet voor herhaling vatbaar is, blijkt de charmante man duivelse plannen te hebben. Hij heeft hun intieme samenzijn gefilmd en bewijst haar dat met een foto. Als Fenna niet doet wat hij wil zal hij die film op YouTube zetten. Het komt erop neer dat zij in het bedrijf van haar baas een aantal dingen moet veranderen, Steven tot contacten in het buitenland moet brengen en hem naar een beursgang moet zien te krijgen. Daniels zal daarvan dan door de verkregen voorkennis van zijn ‘goede teamgenoot’ financieel flink profiteren. Fenna zit gevangen. Ze is doodsbenauwd voor Daniels’ toegezegde wraak als ze niet doet wat hij zegt, en gaat wanhopig infiltreren. Maar wat ze ook doet, het is nooit genoeg.

Recensie door Boekenbeschrijfster

In het begin van ‘Een goed team’ is het even wennen aan met name hoofdpersonage Fenna. Ze is een carrièregerichte vrouw en heeft een fijne relatie met Lars. Daar lijkt verandering in te komen door Brandon Daniels. In eerste instantie zorgt dat ervoor dat je geen binding voelt met Fenna. Je kunt je niet echt vinden in haar doen en laten. Naarmate je verder in het verhaal bent, komt daar wel verandering in en blijkt niet alles zo zwart/wit te zijn als het in eerste instantie lijkt. Knap hoe José Vriens die omslag in het boek heeft gezet.

Die omslag zorgt er tegelijkertijd voor dat het verhaal meteen een stuk vlotter leest. Vriens laat ondertussen van alles in het verhaal gebeuren, waardoor je steeds nieuwsgierig wordt hoe een en ander verder zal verlopen. Daarbij werkt de auteur naar een spannende ontknoping toe, die wat mij betreft net iets uitgebreider beschreven had mogen worden. Op het einde gaat alles ineens zo snel dat je voor je gevoel wat informatie gemist hebt. Al met al worden vrijwel alle losse eindjes van ‘Een goed team’ aan elkaar geknoopt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Opnieuw

Hoe kun je!