Zonnestralen

Zonnestralen Jose Vriens

Zonnestralen


Lucille is een workaholic. Ze stort zich volledig op haar carrière en heeft daarom niet echt tijd voor een relatie. Maar als een vriendin voorstelt om zich in te schrijven op een datingsite, komt daar meteen een leuk contact uit voort.
Benjamin lijkt een geweldige man, dus ze spreken af om elkaar te ontmoeten. Hij ziet er in het echt anders uit dan op de foto, maar zet niet iedereen zijn gunstigste foto op een datingsite? Los daarvan klikt het meteen tussen Lucille en Benjamin en ze wordt smoorverliefd op hem.
Al beginnen haar wel steeds meer vreemde dingen op te vallen: ze krijgt een ander e-mailadres van hem, hij betaalt altijd alleen contant of vraagt haar dingen voor te schieten en hij is al enige tijd zijn rijbewijs kwijt. Als Lucille zwanger raakt,wil ze meer weten van zijn verleden. Maar het lijkt wel alsof dat helemaal niet bestaat!

Informatie
Uitgever West-Friesland
Jaar van uitgave 2012
ISBN 9789020505672
E-book 9789020530933
Grote letterboek 9789089621658

Alleen nog te koop als e-book


Recensie op Bangersisters

Lucille is een workaholic. Ze stort zich volledig op haar carrière en heeft daarom niet echt tijd voor een relatie. Maar als ze zich inschrijft op een datingsite, komt daar meteen een leuk contact uit voort. Benjamin lijkt een geweldige man, dus ze spreken af om elkaar te ontmoeten. Hij ziet er in het echt anders uit dan op de foto, maar zet niet iedereen zijn gunstigste foto op een datingsite? Los daarvan klikt het meteen tussen Lucille en Ben en ze wordt smoorverliefd op hem. Al beginnen haar wel steeds meer vreemde dingen op te vallen: ze krijgt een ander mailadres van hem. Hij betaalt alleen contant of vraagt haar dingen voor te schieten, en hij is al enige tijd zijn rijbewijs kwijt. Als Lucille zwanger raakt, wil ze meer weten van zijn verleden. Maar het lijkt wel of hij helemaal niet bestaat!

Zonnestralen vertelt het verhaal van Lucille, die geen tijd lijkt te hebben voor een man. Wanneer haar vriendin voorstelt om haar in te schrijven op een datingsite stemt Lucille toe. Vrij snel reageert Benjamin en een leuk contact is het gevolg. Een ontmoeting kan niet uitblijven en ook in ‘real life’ lijkt Benjamin een lot uit de loterij. Gaandeweg krijgt Lucille echter te maken met een aantal vreemde voorvallen. Ondanks alle waarschuwingen van vrienden en familie blijft Lucille Benjamin trouw, ze gaan samenwonen en Lucille raakt zelfs zwanger. Ze is zo gelukkig dat ze het wel uit kan schreeuwen; ook voor haar is het geluk weggelegd! Maar dan komt ze erachter dat Benjamin niet is wie hij zegt te zijn en Lucille’s geluk spat uit elkaar als een grote luchtbel. Samen met haar vriendin gaat ze op onderzoek uit; wie is Benjamin? En, belangrijker nog: is de liefde echt voorbij tussen hen of zal het kindje, wat te maken krijgt met een vreselijke ziekte, hen toch weer bij elkaar brengen?

Zonnestralen is een prachtig, dicht bij de realiteit geschreven verhaal. De situaties die zich voordoen zijn herkenbaar; doordat Lucille zo bezig is met haar werk heeft ze geen tijd of gelegenheid om de prins van haar dromen te ontmoeten en de stap naar een datingsite is dan ook een logische stap. In Zonnestralen is dit echter geen stap naar het geluk, of misschien uiteindelijk toch wel. Hoewel Benjamin iemand anders blijkt te zijn, kan Lucille haar gevoelens niet ontkennen. Wanneer haar kindje is geboren en enige tijd later de ziekte Meningokokken B Sepsis krijgt, hoopt zij samen met Benjamin op een goede afloop en lijken de twee toch nader tot elkaar te komen, ondanks alle leugens uit het verleden. Maar is dat een basis om samen verder te gaan? Juist door de manier van schrijven word je helemaal meegetrokken in het verhaal. Op sommige punten weet je als lezer iets meer dan de hoofdpersoon Lucille. Wanneer bijvoorbeeld al duidelijk is dat Benjamin niet is wie hij zegt te zijn, en dit ook door iedereen uit Lucille haar omgeving tegen haar wordt gezegd, houdt Lucille nog steeds vast aan de liefde. Je zou haar haast wakker willen schudden. De prettige schrijfstijl en het realistische verhaal zorgt dat Zonnestralen een boek is wat je in no time uit leest wanneer je er in bent begonnen.

Door Nancy Walburg voor Bangersisters


Recensie op de Boekensalon

Lucille is begin dertig en zit in de bloei van haar carrière. Toch is ze niet compleet gelukkig. In haar omgeving ziet ze steeds meer mensen een gezinnetje stichten en dat zou zij ook wel willen. Op aanraden van een vriendin schrijft ze zich in bij een datingsite, waar ze in contact komt met de sportieve Benjamin. Al snel spreken ze af en de klik blijkt wederzijds. Toch is Benjamin niet de perfecte man, want hij is niet vies van smoesjes en gaat zich steeds vreemder gedragen. De auteur stelt in deze familieroman een hedendaags probleem aan de kaak, wat ze verwoordt in een heldere schrijfstijl met veel dialoog. De dialogen zijn echter wat statisch en met weinig emotie geschreven en daardoor blijft echte diepgang uit. Spanning is wel aanwezig en de liefhebber van familieromans zal dit verhaal dan ook met plezier lezen.


Door de auteur:

Na de ontdekking dat mijn 10de roman, die in januari van dit jaar verscheen, uitverkocht was, bekroop mij met toch heel even het gevoel dat er misschien ergens een foutje was gemaakt. Dat ze bij CB op de verkeerde stapel hadden gekeken. Het is immers niet de eerste keer dat er een vergissing gemaakt wordt met boeken van mijn beroemde evenknie Jacques Vriens. Hij schijnt zelfs mijn boeken te schrijven volgens sommige webwinkels. Iets wat ik dan altijd weer recht mag zetten middels een mailtje.

Nee, dit keer was er geen fout gemaakt. Mijn uitgever schrok gisteren zelfs toen ik meldde dat ZONNESTRALEN uitverkocht was. Ook zij dacht in eerste instantie aan een fout. Een boek binnen 3 maanden uitverkocht, dat ging wel heel erg snel en dat gebeurt ook niet alle weken. Na een paar keer alle bestanden gecontroleerd te hebben, bleek het toch echt zo te zijn. ZONNESTRALEN is echt op!!! Leuk voor mij en de uitgever, minder leuk voor de lezers die nog op een exemplaar hoopte. Maar niet getreurd, er komt een herdruk. Een 2de druk van het boek. Over niet al te lange tijd is het dan ook weer volop verkrijgbaar. Nog even geduld dus. Die zonnestraal breekt echt door.

Het is inmiddels de 2de roman die onverwacht snel uitverkocht is. Ook Later is nu was aardig snel door de eerste oplage heen. Ook hiervan zal op termijn een 2de druk verschijnen.


Persbericht

Roosendaal – 10 januari zal de tiende nieuwe roman van Jose Vriens het levenslicht zien. Dit heugelijke feit wordt met een boekpresentatie gevierd op 19 januari bij Boekhandel Het Verboden Rijk.

Vriens begon haar schrijverscarrière in 2000 met het schrijven van kinderboeken. Later richtte ze een uitgeverij op, Boekenbent, om meer auteurs te helpen hun boeken uit te kunnen geven. Zeer succesvol, maar minder geslaagd om daarnaast te kunnen blijven schrijven, wat toch het hoofddoel van Vriens was. In 2008 besluit ze dan ook de uitgeverij over te dragen aan een collega en richt ze zich helemaal op het schrijven van boeken. Inmiddels is ze dan de kinderboeken ontgroeit en schrijft ze alleen nog maar boeken voor volwassenen. Ze heeft dan een zevental kinderboeken, drie romans en twee non-ficties op haar naam staan en vele schriftromans.

In 2009 verschijnt haar eerste ‘nieuwe’ roman bij uitgeverij Westfriesland. Ook uitgeverij Ellessy heeft belangstelling voor haar nieuwe werk. Die contacten resulteren in familie– en liefdesromans die meteen bij een groot lezerspubliek goed in de smaak vallen.

Zonnestralen – de tiende roman van Vriens – vertelt het verhaal van een jonge vrouw, Lucille, die het zo druk heeft met haar carrière dat ze niet aan een relatie toekomt. Op een zeker moment besluit ze zich op te geven bij een datingsite en wonderlijk genoeg ontmoet ze daar een man, Ben, met wie het direct klikt. Een leuk mailcontact volgt, en dan is de tijd rijp voor een ontmoeting. Er wordt iets afgesproken en Lucille ziet uit naar het afspraakje. In het echt ziet Ben er anders uit dan op de foto. Heel erg vreemd vindt Lucille dat niet. Stuurt niet iedereen een foto van zichzelf op waarop hij zo voordelig mogelijk uitkomt. Het klikt nog beter tussen hen en de relatie verdiept zich. Ben blijkt wel zijn eigenaardigheden te hebben. Zo doet hij geen moeite om een nieuw rijbewijs te krijgen nadat hij zijn oude verloren heeft. Ook betaalt hij alles contant en kan Lucille nergens papieren vinden die wijzen op zijn vorige leven. Wie is Ben eigenlijk?

Dit verhaal is gesponnen rond een combinatie van een relatie, ontstaan via een datingsite, en het alom bekende liedje ‘Het regent zonnestralen’ van Acda en de Munnik. Pas op het einde wordt duidelijk waar de raakvlakken met dit lied liggen.

De boekpresentatie zal plaatsvinden bij Boekhandel Het Verboden Rijk, op donderdag 19 januari en begint om 20.00 uur in Het Verboden Rijk in de Passage, ingang via de Raadhuisstraat. Het eerste exemplaar zal uitgereikt worden aan de directeur van Bibliotheek VANnU: Frédérique Assink. Muzikale ondersteuning door een deel van het combo van Nouveau. Er is gelegenheid voor het signeren en het kopen van dit en alle eerder verschenen boeken van Jose Vriens.

Dit boek werd feestelijk gepresenteerd op 19 januari 2012 omdat het de 10de nieuwe roman was. Onder het genot van een hapje, een drankje, en live-muziek, verzorgd door een deel van het combo van Nouveau, werd het eerste boek uitgereikt aan de directeur van de bibliotheek, Frédérique Assink. Kijk hier voor de foto’s van die gezellige avond.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Opnieuw

Hoe kun je!