Onthulling in de wind

Onthulling in de wind Jose Vriens

Onthulling in de wind


Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog raakt de jonge Anna tegen haar wil in verwachting van de rijke herenboer Barend Bouwstra. Die gooit het op een akkoordje met Anna’s vader en in het dorp gaat het verhaal dat ze het hield met een Canadees. Twee jaar later ontmoet ze een man met wie ze gelukkig wordt. Maar dat geluk is geen lang leven beschoren…


Onthulling in de wind is de door José Vriens voltooide roman op basis van nagelaten materiaal van Henny Thijssing-Boer.

Informatie
Uitgever VCL-serie
Jaar van uitgave 2013
ISBN 9789059778771
E-book 9789059778788
Grote letterboek


Recensies op Bol.com

– Een lekker boek, voor alle liefhebbers van streekromans. Leest makkelijk. Een verhaal met kop en staart en een goede verhaallijn. Wat mij betreft in de top tien streekromans aller tijden.

– Een heel mooi en aangrijpend verhaal een meisje die al zo jong ellende moet meemaken omdat de rijke boeren maar hun gang konden gaan, zelfs door haar ouders en met name haar moeder niet opgevangen en geholpen. Samen met het vervolg Nieske twee schitterende boeken om te lezen.

Recensie door Boekensalon

Anna, de dochter van een landarbeider, raakt aan het einde van de Tweede Wereldoorlog zwanger van haar vaders baas, de rijke boer Bouwstra die zich aan haar heeft opgedrongen. Een grote schande en haar ouders tonen weinig begrip, maar Anna’s vader weet er een slaatje uit te slaan. De boer zal de familie financieel steunen als alles geheim blijft. De baby zal worden opgevoed als zusje van Anna en als dat niet geloofd wordt, moet Anna maar zeggen dat het van een Canadese soldaat is. Anna krijgt een dochtertje, maar als ze een paar jaar later verliefd wordt op een aardige man beginnen de problemen. Eenvoudige, vlot geschreven, traditionele en ouderwets aandoende familieroman met een protestants-christelijke achtergrond die echter nauwelijks een rol speelt in het verhaal. Geschreven door familieromanschrijfster José Vriens op basis van nagelaten materiaal van de in 2011 overleden auteur Henny Thijssing-Boer. Normale druk.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Opnieuw

Hoe kun je!