Niet minder

Niet minder Jose Vriens

Niet minder


Lerares Kim valt als een blok voor Maikel, de vader van een leerling in haar klas. Het kan helaas niks worden, want hij is getrouwd. Maar Michael, die haar gevoelens beantwoordt, verleidt Kim tot een affaire. Ze ontmoeten elkaar in het geniep, maar het kan niet uitblijven dat ze worden ontdekt. Kim wordt ontslagen en blijft ook nog eens alleen achter, want Maikel gaat verder met zijn vrouw en kinderen. Heeft ze voor deze man nu alles op het spel gezet?


Informatie
Zomer en Keuning
Najaar 2016
ISBN 9789401907316
ISBN ebook 9789401907323

Bestel dit boek rechtstreeks bij bol.comRecensie Boekenbeschrijfster

Kim Simons werkt als lerares op een basisschool. Met veel plezier geeft ze les aan haar leerlingen van groep 3. Als ze Maikel Verbraak ontmoet, valt ze als een blok voor hem. Het kan helaas niets worden. Hij is de vader van een van haar leerlingen en hij is al getrouwd.

Maar na een gezellig drankje samen, weet Maikel haar toch te verleiden tot een affaire. Hij blijkt namelijk hetzelfde voor haar te voelen als zij voor hem. Ze hebben een spannende tijd samen… totdat hun affaire ontdekt wordt. De gevolgen voor Kim zijn groot: ze wordt op staande voet ontslagen. En Maikel? Hij gaat verder met zijn vrouw en kinderen. Heeft Kim nu alles voor deze man op het spel gezet?

In ‘Niet minder’ volgen we het personage Kim, die haar leven prima op orde heeft. Ze heeft een leuke baan, een eigen stekkie en lieve familie en vrienden. Alleen die ene leuke man ontbreekt nog. José Vriens vertelt het verhaal rondom Kim op een geloofwaardige manier. De auteur laat zien hoe Kim als lerares is en wat ze zoal in haar vrije tijd. Het leest prettig en vlot.

Vriens stipt regelmatig een heikel onderwerp aan in haar boeken. In ’Waar blijf je?’ gaat het bijvoorbeeld over vermissingen en een dubbelleven en in ’Net als in de film’ onder meer over het opgroeien zonder vader. In haar nieuwste boek gaat het over een affaire hebben met een getrouwde man. Absoluut not done natuurlijk, maar de auteur laat de kant van “de foute vrouw” zien. Wat doe jij als je gevoelens niet onder controle hebt en als die toch worden beantwoord door de bezette man? Interessant om te lezen.

Als je eenmaal lekker in het verhaal zit, blijf je doorlezen om te ontdekken wat Kim allemaal voor haar kiezen krijgt. Je weet dat ze niet goed zat, maar toch… De auteur laat zien dat niet alles zo zwart/wit is als het soms lijkt. Met ‘Niet minder’ heeft Vriens weer een heerlijke roman geschreven.

Recensie Boekensalon

Kim, 29 jaar, woont na drie relaties samen met twee katten. Ze is leerkracht voor groep 3. Op de eerste schooldag ontmoet ze Maikel, de vader van een nieuw jongetje in haar klas, en ze is meteen weg van hem. Dat blijkt wederzijds en hoewel het niet mag, want Maikel is getrouwd, krijgen ze toch een verhouding. Het moet geheim blijven, want Maikel is bang zijn twee kinderen te verliezen en voor Kim is het tegen de regels van de school. Het stel is dolgelukkig en Kim maakt zelfs plannen voor een toekomst samen. Na drie maanden verbreekt Maikel echter de relatie omdat iemand de twee geliefden herkend heeft. Maikel houdt van Kim, maar kan een scheiding van zijn kinderen nu niet aan. Kim is hierdoor boos en verdrietig. Grote gevolgen voor Kim: geroddel alom, schorsing op school met overplaatsing in het vooruitzicht…maar ze blijft positief. Vlot geschreven romantisch verhaal met sympathieke personages, waarbij de gevolgen van een ‘verboden’ relatie in een kleine gemeenschap – in de buurt van Breda – uitgebreid belicht worden. De auteur staat bekend om haar vele feelgood romans voor een breed vrouwelijk publiek.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Opnieuw

Hoe kun je!