Kasteel te koop

Kasteel te koop - Jose Vriens

Kasteel te koop


Emilie Haegveldt van Bockhuijs werkt als bedrijfsjuriste op een groot kantoor. Ze is de dochter van een vermogend baron en daar wringt de schoen als het om de liefde gaat. De mannen die ze ontmoet blijken vaker van het geld dat ze ooit zal erven te houden, dan van haar!
Als Emilie om die reden besluit zich voor te doen als een ander, gaat het beter en leert ze Sven kennen. Die weet niets van haar familie en Emilie, die eindelijk een partner heeft zonder geldlust, vindt het prima zo en laat het gebeuren.

Dan gebeurt het onverwachte: door een verkeerde belegging verliest de baron zijn hele vermogen en hun hele bezit moeten worden verkocht. Waar Emilie niet aan heeft gedacht is, dat de vorige relatie van Sven op oneerlijkheid berustte. Als de leugen uitkomt heeft ze wel wat uit te leggen…


… een prachtig sprookje in de vorm van een vlot leesbare roman … Recensie op Boekenbank

Informatie
Uitgever West-Friesland
Jaar van uitgave 2010
ISBN 9789020529883
E-book 9789020532197
Grote letterboek 9789089620835

Bestel het hier:


Recensie op Boekenmening

Deze familieroman speelt in de 21e eeuw in Nederland. Emilie is dochter van een baron en woont op een landgoed. Zij treft steeds mannen die uit zijn op haar geld. Om hier een einde aan te maken doet ze zich voor als een ‘gewone’ vrouw. Zij krijgt een relatie met Sven, maar houdt deze stand wanneer hij achter haar geheim komt? Na driekwart van het boek blijkt of dit het geval is. Hierna kabbelt het verhaal door en richt zich vooral op Emilies zus Andrea. Zij treft juist een man die haar niet de hele waarheid over zichzelf verteld heeft. De moraal van het verhaal: de waarheid verdraaien kan verkeerd, maar ook goed uitvallen. De personages blijven nogal oppervlakkig. Er is een alwetende verteller die nu eens vanuit Emilies en dan weer vanuit Andrea’s gezichtspunt vertelt. Eenvoudig taalgebruik, gericht op vrouwen. Het christelijk geloof komt zijdelings aan bod.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Opnieuw

Hoe kun je!