De laatste bal

De laatste bal Jose Vriens

De laatste bal


Suzie van Denekamp werkt als fysiotherapeute bij een revalidatiecentrum en ook een paar uur bij een middelbare school als LO-lerares. Ze is single en daar best tevreden mee.
Daan Jongejan is een bekend profvoetballer. Als hij na een ernstige blessure geopereerd moet worden en daarna revalidatie moet volgen om weer de oude te worden,leert hij Suzie kennen; zij is zijn fysiotherapeute en neemt haar werk heel serieus. Dat hij beroemd is zal haar een worst wezen. Als hij weer beter wil worden moet hij daarvoor werken,en werken laat ze hem.
Als ze samen in een nogal compromitterende situatie gezien worden, duikt de pers erbovenop en maakt Suzie het werken in het centrum onmogelijk. Noodgedwongen neemt ze ontslag en verlegt haar werkterrein naar de school.

Informatie
Uitgever Ellessy
Jaar van uitgave 2011
ISBN 9789086601479
E-book 9789402105834
Grote letterboek 9789036428392
Ontwerp www.artgen.nl

NBD/Biblion: … Onderhoudend verhaal, dat nergens een inzinking vertoont en tot het einde blijft boeien …


Recensie op Boekenmening

Als Daan Jongejan – een beroemde voetballer – geblesseerd raakt bij een voetbalwedstrijd, krijgt hij fysiotherapie in het revalidatiecentrum waar Suzie van Denekamp werkt. Zij behandelt hem en hij botviert zijn mineurstemming op haar. Suzie gaat stug door; ze wil dat hij er weer volledig bovenop komt. Beiden beginnen ze wat voor elkaar te voelen maar laten dat niet merken. Dan gebeurt er iets waardoor Suzie haar baan kwijtraakt. Ze heeft ook nog een baan als gymlerares op een middelbare school en kan daar door ziekte van een collega, meer uren krijgen.

Dan ontmoet ze Martin, de man waarmee ze destijds samenwoonde. Hij verliet haar zes jaar geleden plotseling en ging naar Amerika. Ze komt opnieuw van hem onder de indruk en hij krijgt het voor elkaar dat ze weer gaan samenwonen. Als ze erachter komt dat hij in Amerika een kind heeft, confronteert ze hem daarmee. Hij geeft het toe maar dan hoort Suzie nota bene van Daan dat Martin getrouwd is. Ze wil niets meer met hem te maken hebben en wijst hem de deur.Een vlotlezende, voorspelbare roman.

Recensie: Saskia Schouten (30-09-2013) voor Boekenmening


Recensie op de Boekensalon

Suzie, een jonge fysiotherapeute, krijgt een profvoetballer als patiƫnt, die tijdens een wedstrijd door zijn knie is gegaan. Vanaf het begin botert het niet erg tussen hen en de spanningen lopen hoog op. Haar leven komt in een stroomversnelling terecht als een vroegere vriend weer voor haar deur staat. Hij is een paar jaar geleden van de ene dag op de andere naar Amerika vertrokken, maar wil nu hun relatie op de oude voet voortzetten. Langzamerhand beseft Suzie dat de voetballer haar toch niet onverschillig laat. Onderhoudend verhaal, dat nergens een inzinking vertoont en tot het einde blijft boeien.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Opnieuw

Hoe kun je!