Beauty en de boer

Beauty en de boer Jose Vriens

Beauty en de boerPriscilla is een verwende jonge vrouw die nooit veel moeite hoeft te doen om te krijgen wat haar hartje begeert. Ze verveelt zich echter vlug en heeft behoefte aan een uitdaging. Die dient zich al snel aan in de vorm van een nietsvermoedende boer. Met haar vriendin Samantha sluit ze een weddenschap af dat ze de boerenzoon binnen een korte tijd zo kan veranderen dat hij een aantrekkelijke man wordt die uiteraard volledig voor haar valt.
Helaas heeft het slachtoffer menselijke trekjes en heeft hij een iets ander idee over de gang van zaken. Als vervolgens Samantha zich ook niets meer van de door haar ingestelde normen aantrekt, staat haar leven binnen de kortste keren behoorlijk op zijn kop.


Informatie
Uitgever Ellessy
Jaar van uitgave 2012
ISBN 9789086602094
Ebook 9789402108408
Grote letterboek
Ontwerp www.artgen.nlRecensie op Bol.com

De auteur beschrijft de omwenteling in het karakter van de verwende hoofdpersoon Priscilla op een knappe en zeer natuurlijke manier. Het idee van de weddenschap is erg leuk en goed uitgewerkt.

Recensie Eveline Fleur

Ken je het programma Beauty en de nerd nog? Waarin de beauty een aantrekkelijke man wil maken van de nerd en de beauty op haar beurt weer wat van de nerd leert. Toen ik hoorde dat dit boek daarop was geïnspireerd en ook raakvlakken had met het programma Boer zoekt vrouw, was ik direct benieuwd. Dus toen ik te horen kreeg dat ik het boek ‘Beauty en de boer’ van José Vriens mocht recenseren werd ik natuurlijk ontzettend blij.

Priscilla is een verwend nest die bij het makelaarskantoor van haar vader werkt. Ze verslijt de ene na de andere man en gaat vaak stappen met haar beste (en enige) vriendin Samantha. Ze kent Samantha al haar hele leven en ze doen écht alles samen. Vaker in opdracht van Priscilla dan andersom overigens. Zo besluit Priscilla ook op een dag een weddenschap met haar af te sluiten. Ze moet de oncharmante boer met vettig haar en vieze kleding binnen 2 maanden omtoveren tot een lekker ding, zorgen dat hij verliefd op haar wordt en hem vervolgens dumpen.

Ze zet alles op alles om de nietsvermoedende Bart om te toveren tot een gewilde man. Ze gaat met hem naar de kapper, de opticien, verschillende kledingwinkels en zelfs naar de sportschool. Geheel tegen haar verwachting in merkt ze langzamerhand dat Bart best interessant is. Ze kan goed met hem praten en hij is ook nog eens grappig.

Wanneer ze merkt dat Samantha een eigen leven begint te leiden en steeds vaker “nee” tegen haar zegt moet ze enorm wennen. Wat gebeurt er toch allemaal? En wat is er toch aan de hand met Samantha en de privé chauffeur van haar vader? Waarom heeft ze toch het gevoel dat ze haar beste vriendin kwijt raakt?

Langzamerhand merkt ze dat Bart voor haar begint te vallen en begint hij een deel uit te maken van haar leven. Maar kan dit wel goed blijven gaan..?

beauty en de boer jose vriens binnenkant van het boek

In het begin had ik echt een hekel aan Priscilla omdat ze eigenlijk alles voor haar beste vriendin bepaalde en alleen maar aan zichzelf dacht. Daarnaast voelde ze zichzelf beter dan anderen en daar houd ik niet van. Later merk je wel dat ze groeit en volwassener wordt en dan leef je al snel met haar mee. Zelfs boer Bart was aandoenlijk om te lezen. Daarnaast kon je het verhaal van haar beste vriendin, en boer Bart ook goed volgen.

Ik vond dit boek ontzettend leuk om te lezen en had hem dan ook in twee dagen uit. Beauty en de boer is een heerlijk boek voor tussendoor!

Recensie door Bangersisters

Priscilla is een verwende jonge vrouw die nooit veel moeite hoeft te doen om te krijgen wat haar hartje begeert. Ze verveelt zich echter vlug en heeft behoefte aan een uitdaging. Die dient zich al snel aan in de vorm van een nietsvermoedende boer. Met haar vriendin Samantha sluit ze een weddenschap af dat ze de boerenzoon binnen een korte tijd zo kan veranderen dat hij een aantrekkelijke man wordt die uiteraard volledig voor haar valt. Helaas heeft het slachtoffer menselijke trekjes en heeft hij een iets ander idee over de gang van zaken. Als vervolgens Samantha zich ook niets meer van de door haar ingestelde normen aantrekt, staat haar leven binnen de kortste keren op zijn kop.

Beauty en de boer neemt je mee in het wereldje van Priscilla, waar alles gaat zoals zij wil. Althans, dat denkt ze. Totdat ze een boer ontmoet die ze wel even naar haar idee van een droomprins zal veranderen. Ze sluit er zelfs een weddenschap op af met vriendin Samantha. Dat je niet alles naar je hand kunt zetten komt Priscilla achter wanneer de boer ook zelf gevoel blijkt te hebben. Vriendin Samantha maakt daarnaast haar eigen keuzes, maar de verwende jonge vrouw houdt vast aan haar plan. Uiteindelijk ziet ook Priscilla dat je niet alles zo kunt draaien als je wil en haar wereld lijkt in te storten. Gaat Priscilla het redden? En zal de boer toch haar droomprins blijken, ondanks zijn eigen mening?

Zoals eerdere boeken die ik las van schrijfster José Vriens, staat ook Beauty en de boer dicht bij de werkelijkheid. Op een bijzondere wijze wordt Priscilla neergezet en de leerweg die ze moet gaan. Hoewel ik in begin haast een hekel aan haar had, begint op het moment dat Priscilla steeds dieper in de problemen komt de sympathie voor haar te groeien. De prettige schrijfwijze, het duidelijk weergeven van de personages en het vlot lopende verhaal zorgen ervoor dat je helemaal meeleeft met Priscilla, haar ‘gevecht’ om de boer en hoe haar karakter lijkt te veranderen. Wanneer je van een roman houdt waar het verhaal wat meer diepgang heeft, dan is Beauty en de boer een echte aanrader.

Door Nancy Walburg voor BangersistersRecensie op de Boekensalon

Priscilla, een rijke erfdochter, gaat in een onbezonnen moment een weddenschap aan met haar beste vriendin. Tijdens een autoritje ziet ze in de verte een boer aan het werk en wedt dat ze hem in een tijdsbestek van twee maanden van een nerd in een beauty kan veranderen. Ze voegt de daad bij het woord en gaat voortvarend te werk met kapper, sportschool enz. In het begin lijkt haar opzet te slagen, maar al snel vindt ze de nodige obstakels op haar weg. Ook vertoont haar privéleven steeds meer barsten. Vlot lezend verhaal met af en toe een moderne twist, die voor het overige qua omstandigheden weer ouderwets aandoet. De 24-jarige Priscilla wenst door het personeel met juffrouw te worden aangesproken en heeft het nogal eens over standsverschil.Interview


Heb je je met Beauty en de boer laten inspireren door het tv-programma Boer zoekt vrouw? Zo ja, in welke zin?

Nee, dat was het programma Beauty en de nerd. In dat programma leren beiden iets van elkaars wereldje. De nerd maakt de beauty wegwijs op zijn gebied. De beauty tracht van de nerd een leuke jongeman te maken die gezien mag worden. In dit verhaal probeert Priscilla een jonge boer te veranderen in een leuke kerel, maar niet zonder dat de jongeman in kwestie haar meeneemt naar zijn wereld en haar ook iets over zichzelf leert.

Hoe kwam je tot de hoofdpersoon Priscilla?

De verwende jonge vrouw die een uitdaging zoekt. Dat leek me wel een leuk contrast tegenover de boerenzoon. Het is weleens leuk om een verwend, egoïstisch typetje neer te zetten dat gaande weg het verhaal leert dat het ook anders kan. De ontwikkeling die ze doormaakt naar een redelijk denkend mens was ook een uitdaging voor mij.

Wat is je uitgangspunt bij het schrijven: de personages of het verhaal?

Het verhaal, de personages staan in dienst van dat verhaal. Niet andersom. Ik bedenk eerst een thema of een situatie/conflict waarin het verhaal speelt en dan pas komen de personages voor mij tot leven.

Ooit was je zelf uitgever. Waarom doe je dat werk niet meer?

Ik ben als schrijver begonnen, uit nood uitgever geworden. Het is leuk werk om andere auteurs een kans te geven hun werk de wijde wereld in te sturen, maar er gaat zo ontzettend veel tijd in zitten. Het was een eenmansbedrijf. Ik deed bijna alles alleen vanaf het allereerste contact met de auteur tot de daadwerkelijke uitgave van het boek. Redactie, vormgeving, opmaak, pr, website, webshop, administratie en nog veel meer dingen die erbij komen kijken. Mijn schrijven kwam daardoor ernstig in het gedrang en dat is toch precies waar mijn hart ligt. Ik wilde schrijven en besloot de uitgeverij over te dragen aan een collega. Nu kan ik naar hartenlust schrijven. Dat is mijn hoofdtaak en daarnaast doe ik nu nog wat kleine dingen zoals proeflezen, soms wat correctiewerk, en websitebeheer.

Schrijf je nog weleens kinderboeken en romantische korte verhalen?

Met de kinderboeken ben ik helemaal gestopt. Het verschil tussen een roman en een kinderboek is enorm. Steeds switchen tussen die twee bleek voor mij toch moeilijker te zijn omdat ik nu eenmaal meer romans schrijf dan kinderboeken. Ook mijn kinderen, voor wie ik in eerste instantie begon te schrijven, zijn inmiddels volwassen. Ik ben als het ware meegegroeid.

Korte romantische verhalen schrijf ik nog steeds. Dat is ook mijn voornaamste bron van inkomsten op dit moment. Van de grote romans alleen zou ik niet kunnen leven, met de korte romans erbij heb ik een prima inkomen. Door veel te schrijven, wat goed lukt als je minstens twaalf korte romans per jaar schrijft, ben ik ook gegroeid in mijn schrijven. Oefening baart kunst geldt zeker voor een schrijver.Persbericht

Roosendaal – In haar nieuwste boek “Beauty en de boer” heeft José Vriens zich laten inspireren door het tv-programma “Beauty en de nerd”. Het is een verhaal geworden, waarbij niet alleen de hoofdpersoon maar ook de auteur zelf een uitdaging is aangegaan.

‘In het tv-programma leren de beauty en de nerd iets van elkaars wereldje. De nerd maakt de beauty wegwijs op zijn gebied en de beauty tracht van de nerd een leuke jongeman te maken die gezien mag worden. In mijn verhaal “Beauty en de boer” probeert de hoofdpersoon, Priscilla, een jonge boer te veranderen in een leuke kerel, maar niet zonder dat de jongeman in kwestie haar meeneemt naar zijn wereld en haar ook iets over zichzelf leert. Priscilla is een verwende jonge vrouw die een uitdaging zoekt. Dat leek me wel een leuk contrast tegenover de boerenzoon. Het is weleens aardig om een verwend, egoïstisch typetje neer te zetten dat gaandeweg het verhaal leert dat het ook anders kan. De uitdaging voor mij bestond uit de ontwikkeling die ze doormaakt naar een redelijk denkend mens’, legt de schrijfster uit.

Nu we een beetje weten hoe José te werk gaat, zijn we uiteraard ook heel benieuwd wat nu precies het uitgangspunt van haar schrijven is: de personages of het verhaal?

‘Dat is het verhaal. Bij mij staan de personages altijd in dienst van het verhaal. Niet andersom. Ik bedenk steeds eerst een thema of een situatie/conflict waarin het verhaal speelt en dan pas komen de personages voor mij tot leven.’

Oefening baart kunst

Ooit was José ook uitgever. Waarom doet ze dat werk niet meer?

‘Ik ben als schrijver begonnen, uit nood uitgever geworden. Het is leuk werk om andere auteurs een kans te geven hun werk de wijde wereld in te sturen, maar er gaat zo ontzettend veel tijd in zitten. Het was een eenmansbedrijf. Ik deed bijna alles alleen, vanaf het allereerste contact met de auteur tot de daadwerkelijke uitgave van het boek. Redactie, vormgeving, opmaak, pr, website, webshop, administratie en nog veel meer dingen die erbij komen kijken. Mijn schrijven kwam daardoor ernstig in het gedrang en dat is toch precies waar mijn hart ligt. Ik wilde schrijven en besloot de uitgeverij over te dragen aan een collega. Nu kan ik naar hartenlust schrijven. Dat is mijn hoofdtaak en daarnaast doe ik nu nog wat kleine dingen zoals proeflezen, soms wat correctiewerk, en websitebeheer.’

Vroeger schreef José ook kinderboeken, maar daar is ze nu helemaal mee gestopt.

‘Het verschil tussen een roman en een kinderboek is enorm’, verduidelijkt de auteur. ‘Steeds switchen tussen die twee bleek voor mij toch moeilijker te zijn, omdat ik nu eenmaal meer romans schrijf dan kinderboeken. Ook mijn kinderen, voor wie ik in eerste instantie begon te schrijven, zijn inmiddels volwassen. Ik ben als het ware meegegroeid. Korte romantische verhalen schrijf ik nog wel steeds. Dat is ook mijn voornaamste bron van inkomsten op dit moment. Van de grote romans alleen zou ik niet kunnen leven, met de korte romans erbij heb ik een prima inkomen. Door veel te schrijven, wat goed lukt als je minstens twaalf korte romans per jaar schrijft, ben ik ook gegroeid in mijn schrijven. Oefening baart kunst geldt zeker voor een schrijver.’

Reacties

Populaire posts van deze blog

Opnieuw

Hoe kun je!