Doe ff normaal

Doe ff normaal!


Ik ben voor het afschaffen van HUFTERGEDRAG! Steeds vaker lees en hoor je in het nieuws over regels die moeten worden aangepast, dingen die moeten worden afgeschaft of veranderd. Statiegeld op blik en plastic afval, verkeersregels om meer ongelukken te voorkomen. Vuurwerk afschaffen vanwege het gevaar. Meer camera’s om iedereen in de gaten te houden.


Lieve mensen, doe eens even normaal! Sinds wanneer kunnen we dat niet meer? Hebben we dat ergens op de weg naar alles wat we willen verloren? Doe ff normaal!

Ruim je rommel op en gooi het niet zomaar op straat of in het plantsoen! Er staan vuilnisbakken genoeg. Dan is al dat statiegeld niet nodig en zwemmen de vissen niet in een plasticsoep. Onze omgeving is van iedereen, respecteer die dan ook. Of maak jij van je eigen achtertuin ook een vuilnisbelt? Doe ff normaal!

Houd je aan de verkeersregels, dat scheelt vast een hoop ongelukken. Waar zijn die dames en heren in het verkeer gebleven? Verdwijnen die zodra we achter het stuur van ons blikken monster kruipen? Doe ff normaal!

Speel niet met je telefoon of iets anders als je rijdt, dat geldt in de auto, maar
ook op de fiets. Zelfs te voet kom je steeds meer mensen tegen die meer met hun telefoon bezig zijn dan met de hond die ze uitlaten, of de kinderwagen die ze duwen. Doe ff normaal!

Steek vuurwerk alleen af op 31 december en dan daar waar het is toegestaan. Putten en brievenbussen zijn toch echt voor andere dingen bedoeld, ook al knalt het daarin nog zo lekker hard. En laat die vuilnisbakken alsjeblieft heel, dan kunnen de hondeneigenaren tenminste de drollen van hun lievelingen daarin kwijt. Of zien ze niet dat hun huisdier iets achterlaat omdat ze te veel op hun telefoon kijken? Doe ff normaal!

Mag ik er dan ook nog even voor pleiten dat we vooral respect voor elkaar en elkaars eigendommen zouden moeten hebben? In de breedste zin van het woord. Doe ff normaal!

Als ieder mens een ander gelukkig zou maken, was de hele wereld gelukkig. Deze tekst staat op een kerstkaart die we kregen. Zo waar!

En als we dan toch met spreuken bezig zijn: Wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet!

Denk eens na voordat je iets doet, tel tot tien. Doe ff normaal!

#doeffnormaal

Reacties

Populaire posts van deze blog

Opnieuw

Hoe kun je!