Jubileum of niet?

morgen is alles anders jose vriens
Omdat in januari mijn 40ste nieuwe roman verschijnt en iemand zei dat ik daar toch echt een feestje van moet maken, ging ik nadenken over het aantal boeken dat ik werkelijk geschreven heb. Een rekensommetje was snel gemaakt: eind 2017 zijn dat 39 romans na 2009, 3 daarvoor, 7 kinderboeken en 2 non-ficties. Alles voor 2009 tel ik meestal niet mee voor de officiële versie. Dus dit is even off the record.


Zo staat het in mijn geheugen gegrifd en zo vertel ik het ook als er naar gevraagd wordt. Niet dus.

Als ik Wikipedia mag geloven, heb ik op moment van schrijven welgeteld 42 romans, 8 kinderboeken en 3 non-fictie boeken geschreven. Al vind ik eigenlijk dat “Leven en leren met HMS/EDS” niet echt van mij is omdat er verhalen in staan van meerdere mensen en we het boek samen hebben geschreven. Laat ik het op 2 non-fictie houden, dan kan daar geen discussie over ontstaan.

Dit jaar komt er nog een laatste roman bij “Morgen is alles anders”.

Pff. Je zou er nog moe van worden als je die aantallen ziet. En dan zijn er ook nog de 142 korte romans die ik schreef voor de Favoriet series. Ter vergelijk: een korte roman telt ongeveer 23500 woorden, een grote in mijn geval 80000-85000.

Alles bij elkaar toch een behoorlijk aantal woorden dat ik sinds 2000 op papier zette. Dat ga ik niet eens uitrekenen. 53 Boeken en 142 korte romans, dat komt samen op 195! Nog even en ik heb de 200 bereikt! Of mag ik daar ook de  korte verhalen bijtellen die in een jubileum omnibus verschenen? Dan komen er nog 4 bij en heb ik in januari die 200 al.

Whatever! Ik heb plezier in het schrijven. Hoeveel woorden of boeken het ook zijn: ik ben nog lang niet uitgeschreven!

Als je een boek van mij hebt gelezen, dan zou ik het zeer op prijs stellen als je een reactie op Bol.com achterlaat. Positief of negatief, ik lees ze graag!

Veel leesplezier!

José Vriens

Reacties

Populaire posts van deze blog

Opnieuw

Hoe kun je!