Boekensites en recensies

Het zal niet onbekend bij lezers zijn dat auteurs graag recensies krijgen. Goed of slecht, je boek wordt gelezen en er wordt over gepraat. Het krijgt aandacht. Recensies betekenen daarom heel veel voor een schrijver. Reden te meer om als auteur je eigen auteurspagina goed bij te houden.


Nu ben ik al eeuwen lid van Goodreads, een online internationaal platform waar boeken, recensies en lezers elkaar vinden. Je vindt er dan ook boeken in allerlei talen en vanuit net zo veel landen.

Vroeger - toen ik niet veel anders deed dan schrijven en lezen - hield ik mijn auteurspagina op Goodreads heel nauwkeurig bij. Ook gaf ik recensies over de boeken die ik las. Aangezien ik nu mijn tijd verdeel tussen schrijven - creatief zijn met papier - en mijn gezin, blijft er niet veel meer over om al die boekensites zoals Boeklezers, Hebban, Goodreads, Bol, bij te houden en verwaarloos ik die al enkele jaren schandalig.

Het wordt tijd om daar eens verandering in aan te brengen. Vanwege mijn schrijfwerk en het vele geknutsel - daarnaast ben ik ook nog actief bestuurslid van het Valentijngenootschap - blijft er naast de aandacht die mijn man ook graag wil hebben, niet veel tijd over om te lezen. Ik zou het graag meer doen, maar het komt er vaak niet van.

Voordat jullie gaan gillen dat het schandalig is voor een auteur om zo weinig te lezen: ik ben mijn leven aan het beteren en heb de afgelopen maanden al 3 boeken gelezen. Niet lachen, het is eerder om te huilen. Iets wat je zo graag doet zo weinig doen. En dat voor een schrijver! Vroeger las ik dat aantal meestal in 3 weken of nog korter. Maar ik ben weer aan het lezen geslagen en eenmaal los ga ik gestaag verder.

Tijd dus om mijn pagina bij Goodreads bij te werken, boeken die ontbraken aan te vullen en covers te plaatsen op de lege plekken. Uiteraard ga ik dat ook nog doen bij Hebban, de Nederlandse tegenhanger van Goodreads. Boeklezers sla ik over. Sorry, jongens, maar drie is echt te veel.

Heb jij een boek van mij of van een van mijn collega's gelezen, dan stellen wij het zeer op prijs als je een korte reactie bij dat boek op Goodreads Hebban, Boeklezers, Bol of welke boekensite dan ook die jij volgt plaatst. We zijn je heel erg dankbaar!

Wist je dat recensies op Bol.com er voor zorgen dat je boek gemakkelijker te vinden is en hoger op een ranglijst komt te staan? Dan zul je vast ook begrijpen hoe graag auteurs recensies bij hun boek op Bol willen krijgen. Al mijn boeken vind je hier. Of via de Bol-link die bij het betreffende boek staat vermeld. Heb je een van mijn boeken gelezen? Ik zou het heel erg fijn vinden als je dan een reactie achterlaat.

Laat ook eens weten wat jouw favoriete boekensite is.

Groetjes en vooral veel leesplezier!

Jose Vriens

Reacties

Populaire posts van deze blog

Opnieuw

Hoe kun je!