Heer in het verkeer

Zondagmorgen verwacht je het niet, maar toch gebeurde het. Twee 'heren' die luid schreeuwend tegen elkaar bezig waren over het feit dat de ene zijn knipperlicht naar rechts niet had aangezet, waardoor de ander langer moest wachten.
De afslaande meneer had wél zijn knipperlicht aan, constateerde ik voorbijfietsend, de wachtende niet.Gesneden worden door een afslaande auto terwijl ik als voetganger toch echt voorrang had. Meneer met zijn hele gezin achterin de auto had kennelijk haast. Ik zag hem weer op de parkeerplaats van het winkelcentrum en wierp nog even een strakke blik in zijn richting om toch vooral te laten merken dat ik hem herkende. Hij mij niet.

Afsnijdende fietser op de stoep. Een hevig verontwaardigde man keek mij vuil aan omdat ik het waagde precies daar op de stoep te lopen waar hij net met zijn fiets langs wilde rijden. Op dat soort momenten ben ik een rots en blijf ik natuurlijk staan.

Het meest opvallende incident binnen een paar dagen tijd vond ik nog wel de oudere fietsende dame die doodleuk op de stoep het niet te missen spandoek passeerde - hangend aan een dranghek - DIT IS VOETGANGERSGEBIED. HIER NIET FIETSEN.
Omdat ik te voet was kon ik volgen waar zij heen ging: de supermarkt. Ik ook! Bij de ingang stond ik vlak achter haar. "Mevrouw, u hebt een bril en toch zag u dat bord niet."
Verbaasd kijkt ze achterom met een blik van: ken ik u?
"Het spandoek op de stoep ter hoogte van de bloemist. Daarop staat met koeienletters dat u niet op de stoep mag fietsen," verduidelijk ik.
"Ik ben slecht ter been." Om vervolgens met stevige pas verder te lopen om vooral uit de buurt van dat rare mens te komen.
Jammer dat ze niet 'zag' dat er naast die stoep ook een fietspad ligt.

Al die regeltjes, om gek van te worden, maar ze dienen een gezamenlijk doel: zorgen dat we in het steeds drukker wordend verkeer veilig onze weg kunnen vinden. Nu moeten we alleen nog een manier zien te vinden waardoor weggebruikers die daadwerkelijk gaan gebruiken.

Ben jij een heer of dame in het verkeer?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Opnieuw

Hoe kun je!