Valentijnprijs 2017

Verdwaald Jose Vriens
Het Valentijnfestival is al weer een paar dagen voorbij. VERDWAALD was genomineerd voor de Valentijnprijs.
Collega Simone Foekens won de prijs met haar roman SCHELPENWIT. Absoluut verdiend.
Dit jaar vond het festival plaats in Utrecht, in Het Oude Tolhuys, een sfeervolle locatie waar wij de bovenverdieping tot onze beschikking hadden met een mooi plein waar de uitgevers met boekentafels stonden. Marjolein van den Berg was er met haar eigengemaakte sieraden en nog veel meer moois van haar hand.


heyleuk, valentijnfestival
Als HeyLeuk eigenaar mocht ik er ook staan met een tafel waaraan ik een korte workshop papieren kralen maken gaf. Deze werd direct druk bezocht door verschillende auteurs en andere gasten. Er werden leuke vragen gesteld en vooral de verbazing dat je van eenvoudig materiaal als papier zulke prachtige sieraden kunt maken, voerde de boventoon.

Suzanne Peters en Gerda van Wageningen gaven workshops over het schrijven van korte verhalen. Zij hadden over belangstelling eveneens niet te klagen.

Omdat ik nog altijd voorzitter ben van het Valentijngenootschap, viel mij de eer te beurt om het festival te openen. Marjan van den Berg nam het stokje daarna van mij over als presentatrice van het Valentijnfestival, het officiƫle gedeelte. Hiervan werd een filmpje gemaakt dat live op Facebook ging. Het eerste deel is wat lastig kijken, maar daarna komt het goed met het beeld.

Dit jaar droeg ik twee petten, die van voorzitter en van genomineerde. Marjan stelde leuke vragen aan ieder van ons. Anouk van der Kemp verzorgde tussendoor de muzikale intermezzo's. CPNB voorzitter Eppo van Nispen tot Zevenaer mocht de winnaar bekendmaken en de prijs uitreiken aan Simone Foekens.

Hierna volgde de prijsuitreiking van de Schrijfwedstrijd die dit keer voor het eerst door het Valentijngenootschap werd georganiseerd. Dit deel nam Gerda van Wageningen voor haar rekening. Tamara Haagmans was hierbij de prijswinnaar.

We kunnen terugkijken op een geslaagde dag met heel veel belangstellenden. Iedereen kreeg na afloop nog een zeer goed gevulde goodiebag mee naar huis.

Verdwaald al gelezen? Nog niet? Bestel het dan rechtstreeks bij Bol

Reacties

Populaire posts van deze blog

Opnieuw

Hoe kun je!