Schrijven, kralen en bloggen

Schrijven met kralen. Een combinatie van auteur en het maken van sieraden


Een blog. Waarom ook niet? Schrijven doe ik een hele dag, dan moet het niet moeilijk zijn om iets te schrijven over mijn andere hobby: van kleine en grote kralen allerlei sieraden maken.


In oktober 2014 begon ik met het fröbelen met kleine kraaltjes. Een ketting maken, een armbandje, oorbelletjes. Niet simpel wat kraaltjes op een draad rijgen en daar een slotje aan vast maken, nee, ik wilde meer. Dus een paar boeken opgezocht en mee naar huis genomen. Een paar doosjes met kleine kraaltjes bij de Action gehaald, wat draad en naalden en klaar was ik. Maar eerst lezen hoe het precies moet.

Wauw! Wat kun je ontzettend veel en leuke dingen maken met kleine kraaltjes. Toen kreeg het virus me te pakken. Naast het schrijven had ik opeens een andere hobby die ik zelfs op de bank kon uitoefenen. Vroeger haakte of breide ik onder het tv kijken, nu kon ik armbanden of kettingen maken.
Zo ontstond ook het idee om er meer mee te doen dan alleen voor mezelf sieraden te maken. Een winkeltje op internet. Dat had ik jaren geleden immers ook gedaan als uitgever. Wat een succes werd.

HeyLeuk was geboren. 20 november ging ik online met mijn sieradenshop. Alles officieel, zelfs met een KvK aanmelding en een BTW nummer. Altijd handig dat je BTW terug kunt vragen.
Inmiddels heb ik ook een boekje geschreven over het werken met kleine kralen: Kralen en Peyote. Het is er in gedrukte vorm maar ook als ebook verkrijgbaar.

Wat kun je verwachten van mijn blogs? Hoe ik sieraden maak en een enkele keer over de voortgang van een boek, maar over dat laatste kan ik natuurlijk niet te veel vertellen, dat moet geheim blijven tot aan het moment dat het gepubliceerd wordt.

Veel plezier met het lezen van mijn blogs, en tot een volgende blog!

José

Reacties

Populaire posts van deze blog

Opnieuw

Hoe kun je!