De heks van het Weverspad

De heks van het Weverspad Jose Vriens

De heks van het Weverspad


Anneleen komt er door een aantal vreemde gebeurtenissen achter dat ze over een bijzondere gave beschikt. Die gave komt haar goed van pas om mens en dier te helpen. Anneleen, haar tweelingbroer Tom en hun vrienden Gert en Sonja komen zelf in de problemen als een wraakzuchtige ekster iets pikt wat niet van hem is. Ze krijgen hulp uit een onverwachte hoek en Anneleen ontdekt dat zij niet de enige is met een geheim.


Informatie
Uitgeverij Boekenbent
ISBN 90-807204-0-2
2005
paperback
116 pagina's~~~~~


Recensie Leeswelp 2010


Anneleen komt er door een aantal vreemde gebeurtenissen achter dat ze over een bijzondere gave beschikt. Ze kan met de vogels praten. Die gave komt haar goed van pas om mens en dier te helpen. Samen met haar tweelingbroer Tom en hun vrienden Gert en Sonja komen ze echter zelf in de problemen als een wraakzuchtige ekster een toverstokje pikt en hen verkleint tot ze nog zo groot zijn als een luciferstokje. Gelukkig krijgen ze hulp uit een onverwachte hoek en Anneleen ontdekt dat ze niet de enige is met een geheim.


Heksen in toverbossen, ze doen het sinds Harry Potter en co weer helemaal goed bij de kinderen. Voor jonge Potter-fans heeft de setting van De heks van het Weverspad dan ook iets vertrouwds: op de kaft zie je een heks in een foto van een schemerig, griezelig landschap. Dit geeft goed de atmosfeer van sagen en legenden weer die de schrijver ambieert. En ook het verhaal gaat over doodgewone kinderen die in hun dagelijkse wereld iets magisch' ontdekken. Aanvankelijk is dat verhaal wat moeizaam te volgen omdat er zoveel personages in optreden, en omdat de auteur nogal grote sprongen maakt. Maar naarmate het avontuur vordert, word je meegezogen in de spannende en prangende situatie van de tot lilliputters verkleinde kinderen.[...] (Heidi Vyncke)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Opnieuw

Hoe kun je!