Interview met VM Babbels

Mijn naam is Jose Vriens. Ik ben 51 jaar en woon in Roosendaal, samen met mijn man. We hebben drie kinderen die inmiddels de deur uit zijn. De boeken die ik schrijf worden omschreven als feelgoodromans, vaak met een spannend tintje. Ze gaan over hedendaagse onderwerpen waarin veel lezers zich kunnen herkennen. Tevens ben ik ghostwriter voor de overleden schrijfster Henny Thijssing-Boer, waarvoor ik aan het derde boek bezig ben. In 2014 kwam mijn 25ste roman uit VERBLIND.


Hoe ben je auteur geworden?
Als klein meisje vond ik het al heerlijk om korte verhaaltjes op te schrijven. Opstellen schrijven was mijn favoriete opdracht op school. Later raakte dat in het slop. Totdat ik leesmoeder werd op de school van onze kinderen. De boekjes die ze daar moesten lezen waren zo saai, dat moest beter kunnen, dacht ik. Zo begon ik in 2000 met het schrijven van kinderboeken. Eerst voor onze kinderen, later bracht ik ze ook uit. Omdat ik dol ben op romans ben ik die ook gaan schrijven. Sinds dat eerste begin ben ik eigenlijk niet meer gestopt met schrijven.

Heeft jouw boek ook een eigen website?
Nee, mijn boeken niet, ik wel. Dat zou een beetje te veel worden. Dit voorjaar komen nummer 27 en 28 uit. Om van ieder boek een website te maken, vind ik wat veel van het goede. Ook om het allemaal bij te houden, daar heb ik het eenvoudig te druk voor. Op mijn website staan ze allemaal bij elkaar. Ik voeg er ook zo veel mogelijk de reacties aantoe die ik van lezers krijg zodat alles een beetje bij elkaar blijft en goed te vinden.

Waar kunnen lezers van babbels jou vinden op social media?
Op Facebook en Twitter. Ook op Pinterest. www.facebook.com/jose.vriens www.twitter.com/josevriens http://www.pinterest.com/josevriens2/

Waar kunnen lezers van Babbels jouw boek bestellen?
Mijn boeken zijn in alle boekhandels en online boekwinkels te bestellen.

Hoe kwam je op het idee om een boek te schrijven?
Zoals ik al schreef: omdat ik vond dat de boeken op school saai waren. Daarna kwamen de idee├źn voor volgende boeken vanzelf.

Ben je bijgelovig?
Nee, helemaal niet.

Wat zijn jouw toekomst plannen?
Blijven schrijven en zo veel mogelijk genieten van het leven.

Heb je een relatie?
Ik ben getrouwd en we hebben drie inmiddels volwassen kinderen.

Hoeveel boeken heb je inmiddels geschreven?
Omdat ik vanaf 2009 voor Z&K en Ellessy ben gaan schrijven, is mijn telling opnieuw begonnen. Voor hen schreef ik in tot nu toe 30 boeken. De laatste 4 komen dit jaar uit. Sinds het begin in 2000 heb ik echter al veel meer geschreven: 7 kinderboeken, 2 non-ficties, 33 romans en 147 korte romans voor Marken.

Ben je trots op jezelf met wat je allemaal hebt bereikt? Of wil je nog meer?
Ja, ik vind het wel mooi wat ik tot nu toe heb bereikt. Voor mij is schrijven een manier van leven geworden, ik zou niet meer zonder kunnen. Het zou geweldig zijn als een van mijn boeken vertaald zou worden in het Engels en dat zo veel grotere taalgebied bereikt. Of verfilmd worden. Dat lijkt me echt gaaf!

Wat vind je van VMBabbels?
Een leuk magazine met veel info.

Hoelang ben je al auteur?
Sinds 2000 ben ik gaan schrijven en noem ik mezelf auteur. Dit jaar dus 15 jaar.

Wat is je favoriete geurtje?
Dat heb ik eigenlijk niet. Op dit moment gebruik ik Brasil en Maroushka, geurtjes die ik heb gekregen en die ik erg lekker vind.

Wat zou je vragen aan "god" als je hem zou ontmoeten?
Waarom hij niets kan doen aan al die oorlogen en strijd die nu nog altijd in de naam van religie worden gevoerd.

Hoelang doe je erover om een goed boek te schrijven volgens jou?
In totaal schrijf ik gemiddeld 30 dagen aan een boek. Niet achter elkaar omdat ik tussendoor ook bezig ben met andere werkzaamheden. Omdat ik 4 tot 6 boeken per jaar schrijf, heb ik een strakke planning en houd ik een bepaald aantal woorden per dag aan om te schrijven, anders red ik het echt niet.

Bij welke uitgeverij zit jij? Of doe je het in eigen beheer?
Sinds 2004 schrijf ik Favoriet romans voor Marken. Vanaf 2009 schrijf ik romans voor Ellessy en Zomer & Keuning.

Wat is jouw favoriete tijdschrift/krant?
Dat heb ik eigenlijk niet. Ik heb geen abonnementen op tijdschriften of kranten, maar lees heel veel online. Niet van een specifiek blad.

Wat zijn jouw hobby’s?
Schrijven, lezen, motorrijden, wandelen, fietsen, genieten van de natuur. Kralen rijgen en daar sieraden van maken is een vrij recente hobby.

Overige informatie:
Je vindt alles over mij en mijn boeken op www.josevriens.nl. Over mijn nieuwste hobby vind je alles op www.heyleuk.josevriens.nl.

Interview op VM Babbels

Reacties

Populaire posts van deze blog

Opnieuw

Hoe kun je!