Hetty Luiten - in memoriam

7 maart 2013 overleed collega-schrijfster HETTY LUITEN op 62 jarige leeftijd na een kort ziekbed en geheel onverwacht. Ze werd geboren in Enschede en kwam na vele omzwervingen uiteindelijk in De Wilp (Gr.) terecht waar ze tot haar overlijden woonde. Ze kreeg twee zonen.


Hetty leerde Zweden kennen, werd verliefd op het land en besloot de taal te gaan leren. Ze vertaalde Zweedse en later ook Deense boeken.

In 2003 verscheen haar eerste roman VERDER DAN DE HORIZON als Groot Letterboek bij Grote Letter Bibliotheek, het eerste boek van een serie van vier, dat in 2004 ook bij Gopher verscheen. De serie werd in 2012 en dit jaar opnieuw uitgebracht door uitgeverij Ellessy.

Ze heeft 38 titels op haar naam staan, twee boeken daarvan staan op de planning om dit jaar nog te verschijnen. Romans waarin actuele thema's centraal staan met sterke personages die het leven niet schuwen.

Onder de naam Mia Land schreef Hetty ook een serie van vier chicklits, boeken voor jonge vrouwen, voor Zomer & Keuning. Al haar romans werden zeer goed ontvangen door haar lezers en kregen onverminderd goede recensies.

Zoals Hetty het zelf altijd zei, schreef ze geen specifieke familie- of liefdesromans maar hedendaagse romans, herkenbaar en eigentijds, boeiend en reƫel. Haar boeken verschenen bij uitgevers WestFriesland, Ellessy, Zomer & Keuning in de VCL serie, en Gopher.

Hetty Luiten werd 12 maart in besloten kring begraven.

De schok was groot toen ik het bericht van haar overlijden in mijn mailbox ontving. Hoewel wij al vele jaren mailcontact met elkaar hadden hebben wij elkaar enige tijd geleden pas voor het eerst ontmoet omdat ik toevallig niet zo heel ver bij haar vandaan met vakantie was.

We hebben werkelijk uren met elkaar zitten kletsen over schrijven en alles wat daarmee te maken heeft en nog heel veel meer andere dingen. Het was gezellig en leuk, en wat hebben we gelachen samen om de gekste dingen.

Die middag zal ik nu diep koesteren. De eerste en laatste keer dat ik haar in het echt ontmoette. Hetty, wat ben ik blij dat wij elkaar dit jaar nog hebben gezien en wat zal ik je gaan missen. Je nooit aflatende advies op schrijfgebied. De gekke discussies die we soms hadden, maar vooral je warmte. Ik heb veel van je geleerd en je was een fantastische schrijfvriendin.

Hetty, ik zal je missen en de herinneringen aan jou koesteren.

Website van Hetty Luiten

Reacties

Populaire posts van deze blog

Opnieuw

Hoe kun je!