Koopverslaving

Alles is te koop Jose Vriens
Mijn nieuwste roman ALLES IS TE KOOP, die deze maand is verschenen, vertelt het verhaal van een gezin dat in de problemen komt door overmatig koopgedrag. Een jonge vrouw gaat meer kopen dan ze nodig heeft. Voor haar een vlucht omdat ze onbewust wel in de gaten heeft dat haar huwelijk niet meer is wat het vroeger was. In haar geval leidt dat tot een ziekte die koopverslaving heet.


Lang niet iedereen kan zomaar stoppen met het kopen van dingen. Spullen die je niet nodig hebt en die je vervolgens ook nooit meer gebruikt. Het wordt een must om te kopen, je even een kort moment beter te voelen door de aankoop van iets nieuws. Daarna volgt de kater als je beseft dat je weer iets hebt gekocht wat je niet nodig hebt én wat je je eigenlijk helemaal niet kunt veroorloven.

In deze tijd van steeds meer willen hebben, waar ook alles binnen je bereik lijkt te liggen door de kredieten die winkels je zonder enig probleem lijken te verschaffen is het heel verleidelijk hier steeds aan toe te geven. Menigeen is hierdoor ook in de problemen gekomen.

Mijn boek heeft geen boodschap en al helemaal geen wijzend vingertje. Ik wilde door erover te schrijven erachter zien te komen waarom en hoe je koopverslaafde kunt worden. Ook wat voor oplossing mijn hoofdpersoon kon vinden om er weer vanaf te komen.

Veel plezier met het lezen ervan!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Opnieuw

Hoe kun je!