Blog op Schrijfmee.nl over mijn passie

Mijn passie is schrijven, of lezen. Nee schrijven… lezen. Whatever, zonder lezen geen schrijven voor mij en omgekeerd. Ik heb beiden nodig. Ik lees om te kunnen schrijven en ik schrijf om te kunnen lezen wat ik leuk vind. Niet dat ik iets lees en dat vervolgens in mijn eigen woorden onder mijn eigen naam op papier zet. Absoluut niet!
Ik lees veel om in een bepaalde stemming te komen. Als ik met een liefdesroman bezig ben, lees ik ook het liefst andere liefdesromans om in de juiste stemming te blijven. Zou ik een thriller lezen terwijl ik een liefdesroman schrijf, dan wordt dat wel een heel spannende liefdesroman. Begrijp je het een beetje?

Lezen

Lezen heb ik altijd veel gedaan. Vanaf het moment dat ik dat kon ben ik niet meer gestopt. Helaas mocht je bij de bieb maar 3 boeken per 3 weken lenen, te weinig voor mij, zodat ik me al snel aan de boeken van mijn moeder ging wagen. Eenmaal 12 geworden was het grootste cadeau dat ik naar de volwassenafdeling mocht en daar de boel kon ontdekken. Tegenwoordig mag je gelukkig heel wat meer boeken lenen. De bieb heeft dan ook een dankbare klant aan mij.

Schrijven

Ook het schrijven begon bij mij eigenlijk vanzelf. Ik schreef verhaaltjes voor mezelf die in een multomap verdwenen en daar ook bleven. Op opstellen en een stukje voor de schoolkrant na, publiceerde ik niets voor de buitenwereld.

Publiceren

Daar kwam in 2000 verandering in. Begonnen met kinderboeken voor mijn eigen kinderen, inmiddels die fase ‘overgroeid’, schrijf ik nu 5-6 romans per jaar. Liefdesromans en familieromans, in totaal verschenen er tot nu toe 26 boeken van mij. Daarnaast schrijf ik sinds 2004 korte romantische verhalen die in tijdschriftvorm verschijnen, 12 tot 20 stuks per jaar.
Wat ik je mee wil geven als lezer van deze column? Als je wilt schrijven moet je dat vooral héél véél doen. Oefening baart kunst, dat geldt zeker voor schrijvers. Door veel te lezen leer je van andere auteurs hoe je met taal kunt spelen. Door veel te schrijven, verbeter je vooral je schrijfstijl. Wil je schrijver worden? Ga dan vooral veel schrijven!

Lees deze blog en nog veel meer tips op www.schrijfmee.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

Opnieuw

Hoe kun je!