Uitgevers

En dan heb je opeens 2 uitgevers die je boek uit willen geven. Het kan zomaar gebeuren.  In december stuurde ik mijn 1ste nieuwe manuscript op (om het voor mezelf ook helder te houden ben ik opnieuw begonnen met tellen, de eerste romans zijn inmiddels 4 jaar of ouder) naar 2 uitgevers. De 1ste liet al meteen weten ge├»nteresseerd te zijn omdat ze al eerder een script hadden gelezen van mij.

Net voor de kerst kreeg ik van haar dus al een positief bericht en ik zou er zeker meer van horen in januari.
De 2de uitgever belde een paar dagen later dat hij belangstelling had voor hetzelfde script. Je begrijpt dat ik zat te shaken in mijn stoel. Meteen uitgelegt dat er nog meer gegadigden waren en dat ik daar eerst zou informeren hoe het er voor stond. Natuurlijk, alle begrip.
Nummer 1 nam een half uur later al contact op en we hebben meteen concrete afspraken gemaakt. Ik ga daar 2 boeken per jaar uitgeven: familie- en streekromans.
De volgende dag naar nummer 2 gebeld en uitgelegd dat ik voor boek 1 naar nummer 1 ga, maar... laat ik nu nog een mns klaar hebben, of daar dan misschien interesse voor is. Zeker weten, we kennen je stijl inmiddels en die bevalt goed. Stuur maar op.
Boek 1 komt in het najaar 2009 uit en als boek 2 door de lezing van de andere uitgever komt, zal die in het voorjaar 2010 verschijnen.
En ondertussen ga ik lekker verder met het schrijven aan boek 3 en uiteraard de schriftromans om het afwisselend te houden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Opnieuw

Hoe kun je!