Biografie

Magielse

In 1963 werd ik als José Magielse geboren in Roosendaal, een plaats vlak bij de Belgische grens. Voor het schrijven besloot ik de naam van mijn man – Vriens – aan te houden.

Lezen en schrijven

Vanaf het moment dat ik kon lezen verslond ik alles wat ik te pakken kreeg, vooral de boeken van mijn moeder. Ik zag dan ook uit naar het moment dat ik als 12-jarige naar de volwassenafdeling van de bibliotheek over mocht stappen. 
Op jonge leeftijd begon ik al korte verhaaltjes op papier te zetten - die uiteraard niemand mocht lezen - waarvan een enkeling in de schoolkrant belandde. Na de mavo raakte het schrijven op de achtergrond en werd werk belangrijker voor mij.

Uitgeverij

De ambitie om weer te gaan schrijven kwam terug nadat alle drie onze kinderen naar school gingen. Ik begon verhalen voor kinderen op papier te zetten. Die verhalen kregen zo veel positieve reacties dat ik op zoek ging naar een uitgever die dezelfde gedachten had als ik: mijn verhalen in boekvorm uitbrengen. Die uitgever diende zich aan in de vorm van Gopher Publishers die wel iets zag in mijn kinderboeken.
Het derde kinderboek werd uitgegeven door Boekenbent, de eigen beheer uitgeverij die ik in 2002 opzette. Door het succes van Boekenbent kwam echter het zelf schrijven in het gedrang. Na lang beraad besloot ik in april 2008 de uitgeverij dan ook over te dragen aan mijn collega Jo-Ann Snel zodat ik me volledig kon richten op het schrijven van boeken.

Boeken

Inmiddels waren er verschillende kinderboeken, romans en enkele non-ficties van mij verschenen bij Boekenbent. Onder mijn pseudoniem Josje Maas begon ik in 2004 met het schrijven van korte romans voor verschillende Favorietseries van uitgeverij Marken. Dat werden er uiteindelijk 142. 
In 2008, na afscheid te hebben genomen van Boekenbent, werd ik full-time schrijver. Wonderlijk genoeg boden zich aan het einde van dat jaar opeens twee uitgevers aan die mijn schrijfselen graag in boeken om wilden zetten.
Vanaf die tijd komen mijn liefdes- en familieromans uit bij Zomer & Keuning, eerder bij Uitgeverij Westfriesland (beiden onderdeel van VBK-Media), en bij Uitgeverij Ellessy. De boeken die sinds 2009 bij deze uitgevers zijn verschenen, vind je dan ook op deze website.

Als je nieuwsgierig bent geworden naar mijn werk, neem dan eens een kijkje bij de boeken. Hopelijk beleef je net zoveel plezier aan het lezen van de boeken en verhalen als ik aan het schrijven daarvan.

De verschenen boeken zijn onder andere bij Libris te koop.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Opnieuw

Genomineerd Valentijnprijs 2019

Hoe kun je!